Stress release en persoonlijke groei door de kracht van jouw adem.

Wat is een ademcirkel?

Een ademcirkel is een groepssessie waar bij je onder begeleiding in een kleine groep je adem gaat sturen met een krachtige ademhalingstechniek. Normaal ben je je er niet bewust van hoe je ademt maar met deze techniek beïnvloed je je adem waardoor het een krachtige zelfhelend instrument wordt. Door deze actieve ademhalingstechniek krijgt je lichaam de kans blokkades te openen en vastzittende emoties op te ruimen. Een ademcirkel kan het proces in gang zetten van persoonlijke groei. Je levensenergie gaat weer stromen en je voelt precies wat er gebeurt en wat je nodig hebt.

Door door de verschillende niveaus van de ademhaling heen te ademen creëert de adem ruimte voor persoonlijke groei waarbij je makkelijker voor jezelf opkomt, je grenzen durft aan te geven en beter voelt wat je echt nodig hebt.

Positieve effecten van ademen in een ademcirkel

  • je ruimt vastzittende emoties op;
  • je laat spanning los;
  • je hebt nieuwe inzichten;
  • je ontspant én krijgt je nieuwe energie.

Hoe ziet een ademcirkel er uit?

De ademcirkel begint met de aandacht naar binnen brengen. Je gaat verschillende zachte ademtechnieken ervaren die je hierbij kunnen helpen. Vervolgens ga je krachtig actief ademen waardoor je nog dieper in je eigen lichaam komt.
Wat er gebeurt tijdens de ademcirkel is iedere keer verschillend. Het is een persoonlijk ademreis en ziet er iedere keer anders uit. Zo kan je bijvoorbeeld de ene keer makkelijk veel fysieke stress loslaten en de keer daarop helemaal niet. Of ervaar je de ene keer een emotionele ontlading en de keer erop heb je mooie inzichten. Daarom is het fijn als je geen hoge verwachtingen hebt en de werking van de adem zijn eigen gang kan laten gaan. Een nieuwsgierige houding helpt je om de ademreis te beleven.
Wil je meer weten over verschillende ademtechnieken? Lees dan hier over het verschil tussen Transformational Breath, Liquid Breath en Stress Release Breath Therapy

ademcirkel

Ademen in een groep

Ademen in een groep kan je veel brengen. De energie van een groep werkt verbindend en is heel krachtig. Een groep kan je helpen om dieper in jezelf te komen en doordat je samen ademt kan je elkaar versterken. Het gezamenlijk doorleven van je persoonlijke proces schept verbondenheid en een herkenning van universele thema’s.
Binnen de groep maak je je eigen ‘ademreis’. De ademcirkel bestaat uit een groep van maximaal 10 personen.

Voor wie?

Heb je het gevoel dat je niet tot rust kan komen? Gedachten en spanning niet los kan laten? Voel je dat je de connectie met je lichaam kwijt bent of verlang je naar inzicht in je eigen patronen? Dan is een ademcirkel geschikt voor jou.

De adem helpt je vastzittende spanning los te maken en ruimte te maken. Je gaat makkelijker ontspannen en ervaart nieuwe energie. Ook kan een ademcirkel je helpen als je het gevoel hebt dat er (oude) emoties vast zitten in je lijf die je graag wil opruimen. De adem brengt je op plekken waar onderdrukte emoties en gevoelens zijn weggestopt en ruimt ze op zonder dat je er woorden voor nodig hebt.

Bewust ademen geeft je ook nieuwe inzichten. Je kan een ademcirkel ingaan met een vraagstuk of een wens en gedurende de sessie ga je, zonder dat je daarop stuurt, inzichten en antwoorden krijgen.
Soms is het beter om niet aan een ademcirkel deel te nemen. Kijk hier voor meer informatie over situaties waarin het doen van ademwerk wordt afgeraden of je beter vooraf kan overleggen met ademcoach en (huis)arts.

Nieuwsgierig naar de kracht van jouw adem?

De beste manier om te ontdekken of een ademcirkel iets voor je is is het te ervaren. Want er is heel veel te vertellen over de werking van krachtige ademhaling en hoe het het verschil maakt. Maar eigenlijk is het ook moeilijk uit te leggen. Het gaat over voelen, jouw ruimte, jouw groei. En dat is iets wat je alleen maar kan ervaren.

Chat openen
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?