Verbonden ademhaling

Ik gebruik bij alle sessies de verbonden ademhaling. Dat is een ademhalingstechniek waarbij je bewust gaat ademen en de inademing verbindt aan de uitademing en de uitademing aan de inademing. Met andere woorden, je laat de pauzes tussen de in- en uitademing en uit- en inademing weg.

Maar binnen de verbonden ademhaling zijn er heel veel varianten. Ik werk met de Transformational Breath®, Liquid Breath® en Stress Release Breath Therapy®.

verbonden adem

Verbonden ademhaling

Bij alle ademsessies wordt gewerkt met de verbonden ademhaling. Dat is een ademhalingstechniek waarbij je bewust gaat ademen en de pauzes tussen de in- en uitademing en uit- en inademing weg laat.

In- en uitademing

Bij de ademsessies adem je door je mond, waardoor je meer zuurstof inademt en CO2 uitademt dan je normaal gewend bent. Dat voel je meteen in je lichaam omdat dat reageert op die verandering. Het verschil tussen de verschillende methodes zit in de ademfrequentie en ritme.

Liquid Breath®

liquid breath

Stress Release Breath Therapy®

Transformational Breath®

Een ademsessie kan het proces in gang zetten van persoonlijke groei. Je levensenergie gaat weer stromen en je voelt precies wat er gebeurt en wat je nodig hebt. Door door de verschillende niveaus van de ademhaling heen te ademen creëert de adem ruimte voor persoonlijke groei waarbij je makkelijker voor jezelf opkomt, je grenzen durft aan te geven en beter voelt wat je echt nodig hebt.

Deze Ademcirkel is een ervaringsgerichte sessie waarin je jezelf onderdompelt in de helende werking van de adem.

Wat kan je ervaren tijdens een ademcirkel?

Tijdens een ademsessie is het mogelijk dat je sensaties gaat ervaren. Dit zijn reacties die ontstaan doordat je tijdelijk op een andere manier gaat ademhalen. Deze sensaties kunnen op verschillende niveaus plaatsvinden.

Fysiek
De meest voorkomende fysieke sensaties zijn tintelingen, verkrampingen in handen en voeten en rondom de mond, trillen of schudden en  temperatuurwisselingen.

Emotioneel
Verdriet, woede en boosheid zijn veel voorkomende emotionele sensaties. Soms gepaard met schreeuwen en huilen. Maar ook enorme vreugde met lachen of opluchting kan ontstaan tijdens de sessie.

Mentaal
Mentaal kan een ademsessie herinneringen oproepen aan bijvoorbeeld je jeugd of een overledenen. Ook kunnen patronen en diepgewortelde overtuigingen helder worden.

Spiritueel
Op spiritueel niveau kan er zich een helderheid vanuit innerlijk weten openbaren, visioenen of een gevoel van verbondenheid met jezelf of de wereld om je heen.

Soms is diepgaand ademwerk even niet geschikt of is alertheid geboden. Kijk hier voor een overzicht van contra-indicaties. Neem bij twijfel even contact op. De ademsessie is geen vervanging voor therapie of medisch advies van een arts. Ook ben je zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor een deelname aan een ademsessie.

Chat openen
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?