Ben je op zoek naar een workshop gericht op het verbeteren van de mentale vitaliteit van je collega’s? Of wil je met een vriendengroep ervaren hoe je meer focus kan krijgen én ontspannen? Dan is een incompany workshop voor groepen en bedrijven iets voor jou!

Mentale vitaliteit

‘Mentale gezondheid is de manier waarop je je verhoudt tot jezelf en tot anderen en hoe je omgaat met de uitdagingen in het dagelijks leven’ (RIVM). Het vormt de basis voor het welzijn en het effectief functioneren van individuen. Werk is enorm bepalend voor de mentale gezondheid vooral omdat we er veel tijd doorbrengen.

Er is veel winst te behalen door het beter benutten van de ademhaling. Door bewuster te gaan ademen met behulp van ademoefeningen uit mindfulness, ademmeditaties en actieve ademtechnieken kan je stress verminderen. Het helpt betere focus en aandacht te krijgen, te kalmeren en ontspannen of om eigen grenzen beter te voelen. Het draagt bij aan mentaal vitalere collega’s en kan zelfs ziekteverzuim voorkomen.

Incompany trainingen

Wil jij de mentale vitaliteit van je medewerkers verbeteren? Of leren hoe jouw collega’s de adem in kunnen zetten om te focussen en te ontspannen?

Een workshop kan bij jou op het werk, in jouw yogastudio of op een andere locatie. Ook dat hangt af van wat jij graag wil, wat je wil ervaren en hoe de inhoud van een workshop eruit ziet. Soms is het fijn om even op een andere plek te zijn zodat je echt even tijd voor jezelf hebt. Ik maak gebruik van verschillende locaties maar misschien heb jij een locatie in gedachten. Alles is mogelijk!

Workshops en sessies op maat

Hoe ik werk

Deze workshops zijn altijd maatwerk. Samen bepalen we waar de focus op ligt en de inhoud wordt afgestemd op jouw wensen.

Ik verzorg zowel workshops met veel theorie als ervaringsgerichte sessies. Voor het in kaart brengen van de mentale vitaliteit gebruik ik onder andere het ‘spinnenweb’ van Positieve gezondheid. Positieve gezondheid is een brede kijk op gezondheid en focust op wat iemand (nog) wel kan in plaats van wat niet meer gaat.

Een workshop kan bijvoorbeeld gaan over het verschil tussen denken en voelen, grenzen aangeven of balans vinden tussen werk en privé. Onderdeel van iedere workshop is de aandacht voor ademen en ontspannen door het laten ervaren van het effect van verschillende ademtechnieken.

Heb je belangstelling voor een workshop? Neem dan contact met me op, dan bespreken we samen wat er mogelijk is.

mentale vitaliteit
Chat openen
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?