Ank Lambers: “Want ik heb ontdekt dat mijn adem de sleutel tot mijn herstel is. Zo dichtbij, zo vanzelfsprekend en zo bijzonder en krachtig”.

Als coach begeleid ik mensen in hun innerlijke zoektocht naar rust, balans en kracht zodat zij zelf gezonde keuzes kunnen maken. Al mijn activiteiten bevatten aspecten van ‘naar binnen keren’. De focus ligt altijd op onderzoeken en ervaren. Dat doe ik door adem-, meditatie- en yogatechnieken in te zetten.

Naast mijn werk als ademcoach werk ik als docent/coach bij Fontys Academy for the Creative Economy, Trend research & Concept Creation in Lifestyle in Tilburg. Daar coach ik studenten in hun ontwikkeling in de competenties van de opleiding maar ook in hun persoonlijke groei. Ik geef de vakken concepting en creatief denken en begeleid studenten in het versterken van hun mentale vitaliteit.

Ank Lambers Ademcoach
Ank Lambers Ademcoach Tilburg

Mijn verhaal
Ik ben Ank. In de zomer van 2017 ben ik burn-out geraakt. Ik heb een lange herstelperiode nodig gehad om weer bij te komen van de uitputting van mijn lichaam en geest. Een nieuwe manier van leven, denken en doen was nodig, en ik heb alles in het werk gesteld om te veranderen. Dat doe ik trouwens tot op de dag van vandaag.

In de eerste maanden van mijn burn-out ben van alles gaan doen en onderzoeken waarvan ik dacht dat het me kon helpen om rustiger, stabieler, aandachtiger en bewuster te worden. Mijn eerste grote verandering was de beoefening van Ashtanga yoga. Daarnaast ben ik gaan zoeken naar opleidingen en cursussen die op de een of andere manier in het teken staan van aandacht en bewustwording. Dat adem mijn rode draad was geworden was me duidelijk, maar ik had hét nog niet gevonden. Wel werd me meer en meer duidelijk dat ik meer ademruimte wilde. En nodig had.

Ademcoach

De omslag kwam met mijn eerste sessie bij een ademcoach. Het is ongelofelijk hoeveel er veranderd is sinds ik dit ben gaan doen. Voor het eerst in mijn leven voel ik echt. En dat voelen gaat steeds beter en
natuurlijker. Ik heb een aantal rigoureuze beslissingen genomen en afscheid genomen van mensen en situaties die niet goed voor mij waren. Wat een ruimte!

Ik kan er uren over praten wat dit voor mij betekent en hoe het het verschil maakt. Maar eigenlijk kan ik het ook niet uitleggen. Omdat het gaat over mij, over voelen, over mijn ruimte. En dat is iets wat je alleen maar kan ervaren.

Opleidingen

2024 – Opleiding Hartcoherentie voor professionals – Blijven Ademen
2024 – Opleiding Hyperventilatie voor professionals – Blijven Ademen
2023 – De Reis van de held – Korthagen
2023 – Masterclass Cancer & Breath for breath professionals – Altractive
2023 – ACT Acceptance and Commitment Therapie – Fontys
2023 – Systemisch coachen – UNLP
2023 – The Shift – Liquid Breath
2022 – The Gift – Liquid Breath
2022 – Zijnsgericht coachen – Korthagen
2021 – Reiki 2 – Reiki Cursus Brabant
2021 – Basiscursus werken met klankschalen – Happynings soundhealing
2021 – Max Strom – bijscholing Yoga Moves
2021 – Basismodule Werken met Positieve gezondheid – Institute for Positive Health
2020 – Acupressuur – Civas
2020 – Opleiding Holistic Breathing Ademcoach – Herleva (Geaccrediteerd door de KTNO bij de beroepsvereniging BATC, de LVNG en NVST.)
2020 – Finnish Folk Energy Healing – Petri Raisanen
2019 – Krachtgericht coachen – Korthagen
2018 – Pranayama Raja – De Blikopener
2018 – Bijscholing Adem Bewust (methode Van Dixhoorn) – De Blikopener
2017 – Reiki I – Shanti Yoga
2017 – Docent Yoga nidra – De Blikopener

Chat openen
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?