Je ademt ongeveer 16.000 keer per dag. Maar hoe vaak doe jij dat bewust? De Adem & Ontspan workshop biedt verschillende stressreductie oefeningen voor een gebalanceerd en ontspannen leven.

Onze ademhaling gaat automatisch en onbewust. Het is iets waar we normaal gesproken niet over na hoeven te denken. Maar het adempatroon kan verstoord worden. Stress is hiervan een van de belangrijkste oorzaken. Door stress gaan we hoger ademen (borst ademhaling), stijgt de hartslag en gaat de bloeddruk omhoog. Ook kan je juist de adem vastzetten als je stress ervaart.

Een langdurige stress-ademhaling heeft gevolgen voor de gezondheid. Klachten als vermoeidheid, spierpijn, buikpijn en kortademigheid kunnen hieruit voortkomen. Gelukkig is dit proces om te keren door bewust te gaan ademen.

Adem & Ontspan workshop

De Adem & Ontspan workshop is gericht op bewustwording van deze ademhaling. Na toegankelijke theorie over de ademhaling en wat stress in je lichaam doet ga je ervaren wat voor effect verschillende ademtechnieken hebben op jouw lijf en gemoedstoestand. Door het beter benutten van je ademhaling voel je je beter en ervaar je meer ruimte in je hoofd en rust in je lijf. De adem is een krachtige manier die je kan inzetten om tot rust te komen, meer lichaamsbewust te worden en blokkades op te ruimen.

adem & ontspan workshop

Doel van de Adem & Ontspan workshop is, naast bewustwording, ervaren hoe je meer in contact met je lichaam kan komen en wat je dat oplevert. Door verschillende ademtechnieken en yoga nidra ervaar je wat de adem doet en hoe je de adem kan beïnvloeden om rustiger te worden. Hierdoor verminderen stress en spanning waardoor je makkelijker ontspant.

De training is toegankelijk en geeft individuele handvatten waarmee je na de training zelf aan de slag kan gaan.

Tijdsbesteding: 2,5 uur
Kosten zijn afhankelijk van aantal deelnemers, de locatie en eventuele aanpassingen.

Meer informatie of een training boeken? Vraag dan via onderstaande button meer informatie aan en boek een telefonische of een zoom intake.

Plan een zoom meeting voor meer informatie


Chat openen
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?