Ik gebruik in mijn workshops en (individuele) ademsessies veel verschillende technieken. Die zet ik in afhankelijk van de vraag of de behoefte van de deelnemers. Ik geloof erin dat je alleen ervaringsgerichte technieken en methodes kan overdragen wanneer je -naast dat je er theoretische kennis over hebt- ze zelf ook hebt ervaren. Daarom volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen. Ook oefen ik vrijwel dagelijks zelf technieken of doe ik een ademsessie. Zo weet ik wat ik kan inzetten in een sessie en wat jij mogelijk kan ervaren en voelen. Ik werk met een combinatie van onderstaande technieken.

Ademmeditatie

De ademmeditaties die ik geef zijn altijd anders maar hebben allemaal de focus op de ademhaling en hoe de adem zich beweegt door je lichaam. Ik maakt gebruik van technieken uit mindfulness, pranayama, chi ademhaling en verbonden ademhaling. Soms maak ik ook gebruik van visualisaties.
Ademmeditaties kan je liggend, zittend en zelfs lopend doen.

Verbonden ademhaling

Bij de verbonden ademhaling ga je actief en vol ademen en verbind je de inademing aan de uitademing. Door deze actieve ademhaling krijgt je lichaam de kans blokkades te openen en vastzittende emoties op te ruimen. Ook binnen de verbonden ademhaling zijn er meerdere technieken. Zo gebruik ik bijvoorbeeld ook de two stroke breath.

Wim Hof met koudetraining

Ik ben geen gecertificeerd Wim Hof trainer maar werk wel met zijn methodiek. Ik heb het zelf geleerd als onderdeel van de opleiding tot ademcoach en beoefen deze methode regelmatig, zowel de ademtechniek als de koudetraining. Daardoor ken ik de werking, de effecten en kan ik het je goed uitleggen.

Pranayama

Pranayama is een yogabeoefening waarbij de focus ligt op het reguleren, vasthouden en loslaten van de ademhaling. Er zijn veel verschillende pranayama technieken waarvan ik de meest toegankelijke gebruik, meestal als onderdeel van de ademmeditaties.

Acupressuur

Door met mijn vingers druk uit te oefenen op meridiaanpunten, ook wel punten op de energiebanen genoemd, ondersteun ik het effect van de adem. Acupressuur heeft invloed op emoties en spanningen in het lichaam.

Yoga nidra

Yoga nidra, de slaap van de yogi’s, is een ontspanningstechniek waarbij je in een diepe meditatieve staat komt waardoor je fysiek en mentaal kan ontspannen. Doordat je bij Yoga nidra balanceert tussen wakker zijn en slapen kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt verwerkt worden en kan je lichaam zich volledig ontspannen.
Voor deze yogavorm hoef je niet te bewegen. Yoga Nidra volg je liggend en het enige wat je hoeft te doen is de aanwijzingen te volgen.

Van Dixhoorn methode

De methode van Van Dixhoorn is een adem- en ontspanningstherapie. Ik ben geen volledige opleiding bij Van Dixhoorn gevolgd maar wel een bijscholing waar ik kennis heb gekregen van deze methode. Het belangrijkste wat ik van zijn methode gebruik is het voelen-doen-voelen; voel hoe je je voelt, maak een beweging, en voel na. De adem wordt hier gebruikt om de beweging te begeleiden.

Finnish Folk Energy Healing

Deze energiehealing technieken komen uit de oude Finse genezingstraditie en heb ik geleerd van Petri Räisänen. De energiehealing technieken zijn gebaseerd op het voelen en lokaliseren van de blokkades in de energiestroom door het lichaam.

Reiki

Reiki is gebaseerd op de overdracht van energie tussen twee personen. De Chinese filosofie gaat ervan uit dat deze (universele) energie de levenskracht is die in alle levende wezens aanwezig is.

Buteyko

De Buteyko Methode is een trainingsprogramma ontwikkeld door dokter Konstantin Buteyko met het doel een rustige en natuurlijke ademhaling te ontwikkelen.


Liquid Breath

Liquid Breath® is een zachte ademmethode op basis van het principe GIFT. Dit is de afkorting voor Grounding, Intentions, Freedom breathing en Trance State. Een Liquid Breath® sessie is zacht, geeft inzicht, verdiept en is ontspannend.

Chat openen
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?