Een krachtig en liefdevolle ademmethode voor stressreductie, ontspannen en beter contact met jezelf.

Stress Release Breath Therapy®

Met Stress Release Breath Therapy® maak je diep contact met je hele lichaam zowel op fysiek, emotioneel, spiritueel en energetisch niveau waardoor je spanning en stress los kan laten, je je lekkerder in je vel voelt en je lichaam en geest reset én een boost geeft.

Stress Release Breath Therapy® is een methode die het zelfherstellend vermogen van het lichaam aanspreekt. Door een combinatie van ademtechnieken verbetert Stress Release Breath Therapy® je mentale en emotionele gezondheid waardoor je je sterker en meer in balans voelt. Het is een holistische vorm van therapie waarbij de ademcoach je ondersteunt in je persoonlijke proces en je handvatten geeft om weer in je kracht te komen.

Stress Release Breath Therapy® is een mix van wetenschappelijke kennis en een holistische benadering.

In Stress Release Breath Therapy® wordt de kennis van andere ademcoaches en voorvechters van het inzetten van ademtechnieken gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten en eeuwenoude kennis over ademen uit de yogatraditie.

De verandering; groei

De ademhaling heeft een positieve invloed op je zelfbeeld. Door door de verschillende niveau’s van de ademhaling heen te ademen creëert de adem ruimte voor persoonlijke groei waarbij je makkelijker voor jezelf opkomt, je grenzen durft aan te geven en beter voelt wat je echt nodig hebt.

Niveaus van Stress Release
Niveau 1 Fysiek / lichaam
Niveau 2 Mentaal / gedachten
Niveau 3 Emotioneel
Niveau 4 Energetisch / spiritueel

Ondanks dat de verschillende niveaus hierboven zijn beschreven werkt de adem door de verschillende lagen heen. Zeker op de mentale en emotionele laag gaat emotionele ontlading, zoals het loslaten van trauma’s en oud zeer, vaak gepaard met (hernieuwde) inzichten en antwoorden op vraagstukken of verlangens.
Ademwerk verbetert je stemming en zelfvertrouwen. Het vergoot je eigenwaarde en zelfliefde.

Wanneer is Stress Release Breath Therapy® geschikt voor jou?

Stress Release Breath Therapy® kan voor allerlei klachten worden ingezet. Vooral bij klachten gerelateerd aan stress en burn-out, het gevoel uit balans te zijn en klachten als paniekaanvallen en hyperventilatie. Maar ook bij fysieke klachten zoals pijn aan nek of schouders kan SRBT ondersteunend zijn in het herstel.
Bij heel veel klachten speelt er een component van stress of spanning. Bij spanning gaat het lichaam stresshormonen aanmaken en blijft dat vaak veel langer doen dan nodig is. Dit zorgt ervoor dat lichamelijke processen uit balans raken en je klachten kan krijgen. Door een combinatie van ademmethodes kan je terug naar je eigen basis wat een positief effect heeft op je lichaam maar ook je emoties, gedachten en energieniveau.

Het wordt makkelijker om negatieve gedachten los te laten of ze minder zwaar te laten voelen. De mentale en fysieke ontspanning geeft een gevoel van innerlijke rust en tegelijkertijd een verbindingen met de wereld om je heen.

Ademwerk helpt je dichterbij je gevoel te komen en je ervaart meer geluk en dankbaarheid. Het creëert ruimte voor persoonlijke groei waarbij je makkelijker voor jezelf opkomt, je grenzen durft aan te geven en beter voelt wat je echt nodig hebt.

Verbonden adem

Fundament van de Stress Release Breath Therapy® is de verbonden adem. Dat is een ademhalingstechniek waarbij je bewust gaat ademen en de inademing verbindt aan de uitademing en de uitademing aan de inademing. Met andere woorden, je laat de pauzes tussen de in- en uitademing en uit- en inademing weg. Vrijwel alle actieve ademtechnieken gebruiken de verbonden adem, zoals bijvoorbeeld de Wim Hof methode, Transformational Breath, Liquid Breath. Bij de ademsessie van de Stress Release Breath Therapy® is ook de verbonden adem een onderdeel van de hele sessie.

Je lijf voelen en loslaten

Stress Release Breath Therapy® is een ademmethode waarbij je je bewust gaat verbinden met je hele lichaam voordat je je met de adem actief je lijf gaat ‘resetten’. Door te voelen waar de stress zit in je lichaam kan je het daarna nog beter loslaten. Body en mind zijn één en werken optimaal samen bij deze methode.

Ademoefeningen voor ontspanning

Het advies is om naast een sessie ook thuis ademhalingsoefeningen te doen waardoor het effect van een sessie en stressreductie langer doorwerkt. Op basis van jouw thema waarvoor je naar een coachingssessie komt wordt bepaald welke oefeningen geschikt voor je zijn. Het is dus altijd maatwerk.

Wil je het ervaren? Stress Release Breath Therapy® wordt zowel bij individuele coaching als in groepssessies aangeboden. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.