Verbonden ademhaling; wat is het verschil tussen Transformational Breath en Liquid Breath?

Verbonden ademhaling

Bij beide ademsessies wordt gewerkt met de verbonden ademhaling. Dat is een ademhalingstechniek waarbij je bewust gaat ademen en de inademing verbindt aan de uitademing en de uitademing aan de inademing. Met andere woorden, je laat de pauzes tussen de in- en uitademing en uit- en inademing weg.

De verbonden ademhaling bij de Ademcirkel is Transformational Breath; een actieve vorm waarbij je steeds je hele ademgebied gebruikt, van onder in je buik tot de toppen van je longen. Met iedere ademteug vul je je hele ademgebied. Met de verbonden ademhaling bij Liquid Breath onderzoek je in etappes je ademgebied. Je begint met ademen met de focus alleen op je buik en vervolgens ga je daarna verder omhoog richting je hart en je hoofd. Het is daardoor wat milder en tegelijkertijd meer gefocust in je lijf. 

In- en uitademing

Bij beide ademsessies adem je door je mond, waardoor je meer zuurstof inademt en CO2 uitademt dan je normaal gewend bent. Dat voel je meteen in je lichaam omdat dat reageert op die verandering. Het verschil zit in de ademfrequentie en ritme. Bij de Ademcirkel ligt de nadruk op de inademing die langer is dan de uitademing. Het is een krachtige actieve ademmethode en je wordt uitgenodigd heel actief en bewust te ademen. Bij Liquid Breath adem je meer in balans met je eigen ademritme waardoor de nadruk meer ligt op de uitademing. Je focust op een ontspannen uitademing waardoor er meer zachtheid ontstaat in het adempatroon.

Door deelnemers wordt de Transformational Breath ervaren als wat intenser, de Liquid Breath als wat toegankelijker.

Effect verbonden ademhaling

Doordat beide als basis de verbonden ademhaling hebben zijn er soortgelijk effecten en ervaringen, waarbij die bij Transformational Breath door de kracht van de ademhaling wat intenser kunnen zijn.

Chat openen
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?