Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klaar voor je winter Dip?! – koud water workshop

28 oktober 2023 14:00 - 16:00

€35.00
winter dip koud water

Heb jij last van een winterdip? Een slecht humeur door de donkere en korte dagen? Dan heb je misschien al de tips gekregen om naar buiten te gaan en te gaan bewegen. Maar wist je dat ook een koudetraining je kan helpen wat makkelijker de winter door te komen?

Koud water dippen

Omdat je niet echt zwemt wordt in de winter het natuurwater ingaan dippen genoemd. Je gaat het water in en brengt je adem tot rust. Daarvoor gebruikt je ademtechnieken die je ademhaling kalmeren. Als je adem rustig is geworden blijf je nog eventjes in het water (max. 3 minuten).

Kort beginnen en niet overdrijven

Deze workshop is een introductie in koud water dippen. Wat moet je doen? Hoe pak je het aan en waar moet je op letten? Het is verstandig om een dip in het koude water langzaam op te bouwen. Een koudetraining heeft namelijk een behoorlijke impact op je lichaam en hoe kouder het water hoe heftiger het effect. Daarom start deze workshop in de herfst zodat je hierna zelf bewust het water in kan gaan.

Tijdens deze workshop leer je hoe je de ademhaling gebruikt om het koude water in te gaan. De technieken helpen je om met de kou om te gaan en de stress die ontstaat door het koude water om te zetten in rust en acceptatie. In deze workshop word je begeleid door Ank, ademcoach, en Wendy, ervaren natuurwaterzwemmer.

Werking van een koudetraining:
– je voelt je fitter
– meer energie
– verbetert je stofwisseling
– verbetert immuunsysteem
– je kan beter met kou omgaan

De Klaar voor je winter Dip?! – koud water workshop vindt plaats bij recreatieplas t Zand in Alphen.

Soms is diepgaand ademwerk en ook het koude water ingaan even niet geschikt of is alertheid geboden. Kijk hier voor een overzicht van contra-indicaties. Neem bij twijfel even contact op.

Studentenkorting
Ben je student? Dan ontvang je 30% korting op de deelnameprijs. Vul daarvoor bij je betaling de kortingscode ‘student’ in.

Meer informatie? Dat kan via het contactformulier of via info@anklambers.nl 

 

Gegevens

Datum:
28 oktober 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€35.00
Evenement Categorie:

Locatie

recreatieplas t Zand
Franse Baan
Alphen, Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Chat openen
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?