Diepe ontspanning met een spijkermat

Categorie:

Beschrijving

Ik ben een fan van mijn spijkermat. Voor mij is een kwartiertje op mijn mat echt een moment van herstellen en ontspannen. Ik heb zelf een Flowee spijkermat en kussen en gebruikt ze regelmatig.

Na de eerste minuten waarbij je nog denkt ‘wat is dit!’ begint de overgave en laat je je zakken in je mat.  Ik zet altijd een rustige geleide meditatie op én mijn wekker want ik val gegarandeerd in slaap. Ik heb nog nooit de hele meditatie gehoord 😉

Wat gebeurt er wanneer je op de Flowee Spijkermat ligt?

⏱ 0-20 sec. Oh dit doet zeer! Moet dit nu zo fijn zijn? Die spijkertjes zijn echt scherp!
⏱ 20-60 sec. Je lichaam stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat het warm wordt op de plek waar je de mat gebruikt.
⏱ 1-2 min. De pijnprikkel en de warmte zorgen ervoor dat het eerst kan aanvoelen alsof je bent verbrand door de zon. Focus op jouw ademhaling en houd vol.
⏱ 2-6 min. Er kan een tintelend gevoel ontstaan, soms ook jeuk.
⏱ 6-8 min. Jouw natuurlijke lichaamsontspanning neemt het over. Het relaxen kan beginnen.
⏱ 8-20 min. De natuurlijke doorbloeding is gestimuleerd, je spieren zijn ontspannen, de spanning gaat langzaam jouw lichaam uit. Er ontstaat een ontspannen en relaxed gevoel!

Luister naar je lichaam
Wanneer je net begint met de spijkermat adviseer ik je het gebruik rustig aan op te bouwen. Luister altijd goed naar jouw lichaam. Begin eerst met een paar minuten en verleng dit zodra het goed voelt. Voor een optimaal resultaat adviseer ik je de spijkermat minimaal 10-20 minuten te gebruiken. Langer mag ook en dan kan het zijn dat je net als ik op de mat in slaap valt.

Wil je dit ook ervaren maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan kan je hier lezen welke spijkermat het beste bij je past.

Wil jij je eigen spijkermat? Volg dan deze link.