Loopt je hoofd over? Ervaar je stress en kan je moeilijk loslaten of ontspannen? Dan is een adem- en ontspansessie misschien wat voor jou.

Individuele sessie ademcoaching

Je ademt de hele dag. En meestal helemaal onbewust. Je adem past zich aan aan de situatie waarin je je bevindt, je fysieke inspanning en je gemoedstoestand. Zo kan je in een spannende situatie je adem inhouden of juist een zucht van verlichting slaken als iets gelukt is.

Afhankelijk van je ademfrequentie haal je tussen de 8000 en 36000 keer per dag adem. In stressvolle situaties is je ademfrequentie anders dan wanneer je ontspannen bent. En deze verandering van de ademfrequentie heeft invloed op processen en spierspanning in je lichaam. Sneller ademen zorgt voor meer spierbewegingen en kost meer energie, een verstoorde hormoonhuishouding en de aanmaak van meer adrenaline. Een ademhalingsfrequentie van 16 keer per minuut staat gelijk aan met 20 kilometer per uur tegen de wind in fietsen!

Ademcoaching

Als coach begeleid je in contact te komen met jezelf, je gevoel en je lichaam. De sleutel hiervoor ligt in je adem. De focus tijdens een sessie ligt altijd op onderzoeken en ervaren.

De sessie

Een ademsessie duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van wat je graag wil ervaren of bereiken bepalen we samen het doel van de sessie.

De sessie bestaat uit:
een gesprek waarin we samen onderzoeken wat je wil ervaren of bereiken met de ademsessie;
een actief ademdeel waar verschillende ademtechnieken worden gebruikt;
een ontspanningsdeel, waarbij ter versterking van de ontspanning Yoga nidra kan worden ingezet.

Ook een ademanalyse of ‘huiswerkopdrachten’ kunnen onderdeel van de ademsessie zijn.

Kijk hier voor de verschillende technieken die ik gebruik bij een ademsessie.

Wil je meer weten of ervaren of het wat voor je is? Boek dan een kennismakingssessie. In deze sessie leg ik je uit wat een sessie inhoudt, welke methoden ik gebruik en kan je het ook meteen ervaren. En ik kom gewoon bij je thuis!

Practische informatie

 De ademsessie is bij jou thuis;
De coach zorgt voor een matras, denkentjes en verzwaringsdeken en kussentjes;
Jij kiest daarvoor een ruimte in huis waar je tijdens de sessie niet gestoord wordt;
Je ligt tijdens de sessie;
Je hebt losse en comfortabele kleding aan.

Meer informatie of een sessie boeken? Bel of mail via Contact

Individuele sessies